Tämä piirakka ansaitsee kyllä tulla uudelleenkin täällä julkaistuksi. Tästä on tullut ihan oma lempipiirakka. 


P1130182-normal.jpg


Sigridin porkkanakakku


Pohja:


4 ¾ dl sokeria


2 ½ dl auringonkukkaöljyä


4 munaa


330 g (5dl) vehnäjauhoja


½ tl suolaa


1 tl ruokasoodaa


1 tl leivinjauhetta


1 tl kanelia


5 dl porkkanaraastetta


Sekoita sokeri, öljy ja munat sähkövatkaimella sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinan joukkoon. Kääntele lopuksi porkkanaraaste taikinaan. Kaada taikina rasvatulle ja jauhotetulle uunipannulle. (Laitoin vain leivinpaperille) (koko noin 23 cm*33cm). Paista 175 asteessa, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Jäähdyta ennen kuorruttamista.



Kuorrute:


113 g voita, pehmennettynä


200 g tuorejuustoa


450 g tomusokeria


2 ½ dl (125  g) pekaanipähkinöitä rouhittuna


vanilja-aromia


Sekoita kaikki ainekset paitsi pähkinät, kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kääntele joukkoon pähkinät. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Leikkaa paloiksi ja nauti.

Tähän nyt tein senverran muutoksia, että jätin pähkinät pois ja koristelin ihan vain nomparelleilla.