Kävipäs sellainen juttu että nyt en saa kuvaa tästä koneelle, mutta laittelen kyllä myöhemmin jos se joskus onnistuu.. Joku nimittäin otti kuvan ilman muistikorttia.. =(
Mutta tämä oli niin hyvää että kannattaa ehdottomasti kokeilla jos pitää tulisesta kiinalaisesta ruuasta!
Kanaa Kung Pao;
3 kpl broilerin rintapaloja
50 g maapähkinöitä
3 rkl öljyä
2 punaista chiliä
1/2 rkl hienonnettua inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sherryä (no eihän meillä sellaista ollut)
1 pieni purjo
Marinadi;
1 rkl munanvalkuaista
1/4 tl suolaa
2 tl soijakastiketta
2 tl sherryä
1 tl maissijauhoja
Kastike;
6 rkl vettä
2 tl maissijauhoja
2 tl sokeria
2 tl valkoviinietikkaa
3 tl soijakastiketta
1/2 chiliöljyä
1. Tee marinadi kulhon pohjalle ja lisää joukkoon peukalonpään kokoiset kanakuutiot. Sekoita hyvin ja jätä marinoitumaan 20 minuutiksi.
2.Kuumenna wok (paistinpannu) hyvin kuumaksi ja paahda siinä maapähkinät koko ajan sekoittaen. Kun kuori on lähes musta, kaada pähkinät siivilään. Anna jäähtyä pari minuuttia ja hiero niitä, niin saat kuoret poistettua.
3.Tee kastike valmiiksi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
4.Poista chileistä siemenet. Hienonna chilit.
5. Kuori pala inkivääriä ja valkosipulinkynnet. Tee niistä ohuita viipaleita ja sitten suikaleita.
6. Pese purjo ja leikkaa vinoja ohuita viipaleita.
7. Kuumenna öljy hyvin kuumaksi ja pane pannulle chilit. Sekoita 1/2 minuuttia. Lisää joukkoon inkivääri ja valkosipuli. Sekoita 1/2 minuuttia.
8. Lisää pannulle marinoituneet kanakuutiot ja sekoittele minuutin ajan. Kaada sherry lihapalojen päälle ja sekoita.
9. Lisää purjosuikaleet ja sekoittele vielä minuutti.
10. Lisää joukkoon kastike, sekoita ja anna hautua pari minuuttia. Lisää joukkoon kuoritut pähkinät.
Kommentit