Tänä syksynä omenasato on ollut ruhtinaallinen! Yllättynyt Vaikka meillä ei monta omenapuuta edes ole, on omenien säilömisessä ollut oma hommansa. Hilloa olen keitellyt ja piirakoitakin tehnyt..  lisäksi niitä on lahjoitettu sukulaisille ja tutuille monta pussillista. Sain vinkin, että omenalohkoja voisi säilöä askorbiinihapolla, eli C-vitamiinilla.

1285345145_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Askorbiinihappoa myydään apteekeissa, pienen 20 g pussin hinta on hiukan alle neljä euroa. Yksi pussillinen jauhetta riittää kyllä isonkin määrän säilöntään. Ohjeen otin täältä.

1285345191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sokeriliemi:

  • 1 l vettä
  • ½ tl askorbiinihappoa
  • 2 - 5 dl sokeria
  • (kaneli, kardemumma, sitruunanmehu tai -kuori, vanilja, jne.)

Kiehauta vesi.

Lisää sokeri ja askorbiinihappo.

Mausta halutessasi jollakin mausteella ja anna liemen jäähtyä.

Huuhtele omenat, poista siemenkota ja viipaloi tai kuutioi omenat.

Kaada sokeriliemi omenien päälle. Jätä tilaa pakkaukseen 10 % nesteen laajenemiselle. Pakasta.

Voi talven tullen käyttää ainakin piirakoihin ja hedelmäsalaattiin.