VADELMAPIIRAS
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12min. Anna pohjan jäähtyä.
Täyte:
2,5 dl kermaa
150g Valio crème fraichea
1 dl fariinisokeria
Vaahdota kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kostuta pohja maidolla ja kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada varovasti vadelmien päälle.
Alkuperäinen ohje Kaarina Roinisen, sen verran muuttelin että korvasin ranskankerman Vanhanajan Vaniljakastikkeella. Kiilteen laitoin varmaankin liian lämpimänä kun hieman nousi tuota täytettä päälle..
Kommentit