2038375.jpg

Pitkästä pitkästä aikaa leivoin sämpylöitä kun Myllyn Parhaiden jauhopussissa oli mukavan oloinen ohje. En ole koskaan ennen tehnyt sämpylöitä taikinasta johon tehdään ensin juuri joten ohjettahan piti testata.

Sämpylät  20-25 kpl

Juureen;

1/2 litraa vettä

30 g hiivaa ( 2/3 pkt )

2 rkl siirappia

6 dl hiivaleipäjauhoja ( 360 g )

Taikinaan;

2 tl suolaa

30 g juoksevaa margariinia tai öljyä

n. 8 dl hiivaleipäjauhoja ( n. 1/2 kg )

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi, 6 dl jauhoja  ja sekoita.Anna juuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia. Valmista taikina lisäämällä juureen suola, rasva ja vaivaa taikinaa niin että taikinasta tulee hyvä leipoa. Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen sämpylöitä. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi liinalla peitettynä. Paista sämpylät uunin keskitasolla  n. 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.

Heh, luulin että saan muutaman pakkaseenkin mutta eihän niin käynytkään..  eli hyviä olivat. =)