Pitkästä pitkästä aikaa leivoin sämpylöitä kun Myllyn Parhaiden jauhopussissa oli mukavan oloinen ohje. En ole koskaan ennen tehnyt sämpylöitä taikinasta johon tehdään ensin juuri joten ohjettahan piti testata.
Sämpylät 20-25 kpl
Juureen;
1/2 litraa vettä
30 g hiivaa ( 2/3 pkt )
2 rkl siirappia
6 dl hiivaleipäjauhoja ( 360 g )
Taikinaan;
2 tl suolaa
30 g juoksevaa margariinia tai öljyä
n. 8 dl hiivaleipäjauhoja ( n. 1/2 kg )
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota nesteeseen hiiva. Lisää siirappi, 6 dl jauhoja ja sekoita.Anna juuren käydä puolisen tuntia, niin että se alkaa kuplia. Valmista taikina lisäämällä juureen suola, rasva ja vaivaa taikinaa niin että taikinasta tulee hyvä leipoa. Leivo taikinasta heti alustuksen jälkeen sämpylöitä. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi liinalla peitettynä. Paista sämpylät uunin keskitasolla n. 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Heh, luulin että saan muutaman pakkaseenkin mutta eihän niin käynytkään.. eli hyviä olivat. =)
Kommentit