Synttäreille tein myös tämän hyydytetyn kakun, vanhimmalle tyttärelle annoin tehtäväksi etsiä netistä jonkin kivan raikkaan kakun ohjeen. Ohje löytyikin melko helposti Vesikirpun keittiöstä. Hieman kyllä ohjetta muuttelin, lisäsin esimerkiksi sokeria.

Valkosuklaa-appelsiinituorejuustokakku

Pohja;

1/2 pakettia Digestivekeksejä

75 g voita tai margariinia

 

Täyte;

200 g appelsiinituorejuustoa

5 dl Hyla kermaa vaahdotettuna

2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

1 1/2 levyä Pandan valkoista suklaata sulatettuna

1 dl appelsiinituoremehua

5 liivatetta

Kiille;

7-8 dl appelsiinituoremehua

6 liivatetta

Murustele keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita seos tasaiseksi kerrokseksi vuuan pohjalle. Liota täytteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä noin 10-15 minuuttia. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sulatettu suklaa sekä tuoremehu. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja nosta se jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi hyytymään.

Liota liivatteet, keitä pieni tilkka vettä ja lisää liivatteet veteen. Lisää tuoremehu ja kaada varovasti täytekerroksen päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli.

Koristeena simppelisti muotilla tehtyjä ruusuja ja lehtiä sekä raastettua valkosuklaata.

Kakku on todella kivan makuinen ja raikas! Kieli ulkona