1619746.jpg

1619749.jpg

1619753.jpg

Nämäkin siis juhlatarjoiluja. Tein kaksi kakkua tuohon gerberavuokaan, toisesta jäi kuva ottamatta mutta oli aika samantapainen kuin tuo ylimmäinenkin. Laitan tähän vielä ohjeen vaikka on täällä jo ennestäänkin mutta tehtynä Mascarponesta.

Helmi-kermaliköörikakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:

4 liivatelehteä
1,5 dl Helmi-kermalikööriä
3 dl Hylakermaa
1 rasia maustamatonta Viola tuorejuustoa ja 1 purkki maitorahkaa
reilu 2,5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehuvaksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. (Vaniljasokerin voit halutessasi korvata yhden vaniljatangon siemenillä.)

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana tuorejuusto-rahkasokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.