Pohja;
150 g rasvaa
1 1/2 dl sokeria
3 keltuaista
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki;
3 valkuaista
2 dl sokeria
Täyte;
4 liivatelehteä
1/2 dl erittäin vahvaa kahvia
1 muna
1/2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
(1-2 rkl kahvilikööriä)
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Sekoita vain sen verran että aineet sekoittuvat. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Vatkaa marenkia varten valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinan päälle ja paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia 175 asteessa.
Anna jäähtyä kunnolla ja leikkaa kahteen osaan. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja liota ne kuumaan kahviin. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita muna-sokerivaahtoon ensin liivatekahvi ja sen jälkeen kermavaahto. Jos käytät likööriä lisää se viimeisenä. Anna hetken hyytyä ja levitä täyte. Nosta toinen levy päälle ja koristele sulatetulla suklaalla.
Kommentit