Pikkusysteri vinkkasi herkullisesta Feta-Pinaattipiirakasta, jota kokeilinkin sitten kuopuksen synttäreille. 

 

P1120486-normal.jpg

 

 

Feta-Pinaattipiirakka

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja keskenään jo sekoitetut jauhot. Levitä taikina vuuan pohjalle ja hieman myös reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä.

Täyte;

150 g hienonnettua pinaattia 

2 kananmunaa

2 dl kermamaitoa

n. 2 valkosipulin kynttä (käytin itse jauhetta, puolisen tl)

150-200 g fetajuustoa

(suolaa sekä oman maun mukaan muita mausteita)

Sekoita keskenään pinaatti, munat, kermamaito, valkosipuli ja mahdolliset muut mausteet. Levitä pohjan päälle feta ja kaada seos päälle.

Pinnalle;

Kirsikkatomaatteja

Juustoa (minulla ihan Edamia)

 

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

 

Tykkäsin kyllä piirakasta tosi paljon, vaikka ohje aluksi hieman epäilyttikin, kun olen yleensä lihaa tai kalaa suolaisiin piirakohin käyttänyt.

Alkuperäinen ohje Kotikokeilta.