Pikkusysteri vinkkasi herkullisesta Feta-Pinaattipiirakasta, jota kokeilinkin sitten kuopuksen synttäreille.
Feta-Pinaattipiirakka
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita tuorejuusto, pehmeä voi ja keskenään jo sekoitetut jauhot. Levitä taikina vuuan pohjalle ja hieman myös reunoille. Pistele haarukalla pohjaan reikiä.
Täyte;
150 g hienonnettua pinaattia
2 kananmunaa
2 dl kermamaitoa
n. 2 valkosipulin kynttä (käytin itse jauhetta, puolisen tl)
150-200 g fetajuustoa
(suolaa sekä oman maun mukaan muita mausteita)
Sekoita keskenään pinaatti, munat, kermamaito, valkosipuli ja mahdolliset muut mausteet. Levitä pohjan päälle feta ja kaada seos päälle.
Pinnalle;
Kirsikkatomaatteja
Juustoa (minulla ihan Edamia)
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Tykkäsin kyllä piirakasta tosi paljon, vaikka ohje aluksi hieman epäilyttikin, kun olen yleensä lihaa tai kalaa suolaisiin piirakohin käyttänyt.
Alkuperäinen ohje Kotikokeilta.
Kommentit