Hupsis, olihan taas vaikeaa keksiä  nimeä kun ei mitään virallista ohjetta tähän ollut, tehty lähinnä niistä aineksista joita sattui kaapissa olemaan.  =)

1246098.jpg

Synttäreillä syötiin siis tämäkin.

Pohja;

1/2 pakettia Digestive keksejä

100 g rasvaa

Täyte;

4 dl kermaa vaahdotettuna

(käytin kerman mitä jäi täytekakun pursotuksista, määrä on vain viitteellinen)

vajaa purkki rahkaa

1 rasia Mascarpone tuorejuustoa

1 pussi valkosuklaacrushia

6 liivatelehteä

1 dl Helmi kermalikööriä

Murustele keksit ja lisää sulatettu rasva, sekoita hyvin ja laita irtopohjaiseen vuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.  Lisää vaahdotetun kerman joukkoon rahka ja tuorejuusto. Puristele liivatteista vesi pois, kiehauta kermalikööri ja sulata liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetken aikaa ja liruttele ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Lisää valkosuklaacrush. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.

Tähän kakkuun testasin tuota suklaansulatussettiä, värjäsin sulaneen valkosuklaan vaaleanpunaisella tomuvärillä, kaadoin muottiin, hieman kopauttelin muottia että ilmakuplat hajoavat ja annoin jähmettyä.

En ole "uskaltanut" antaa lapsille kakkua jossa on alkoholia ( vaikka vain pieniä määriä) ja se on harmittanut meillä erityisesti tuota toiseksi nuorimmaista jonka suurta herkkua hyydytetyt kakut ovat!  =) Nyt sitten kuulin että kermalikööristä ( kaikista muistakin) alkoholi haihtuu hyvin nopeasti jos sen kiehauttaa, sen takia liotin liivatteet tuohon likööriin. Sai sitten pienetkin maistaa!  =)