Pitipä tulla laittamaan tuosta arvonnan paketista kuva, kun sain jo viikolla viestiä, että on saapunut perille. No, kuva on kamerassa, mutta kamera ei ollutkaan kotona. Silmänisku Joten ensi viikolla uusi yritys.

Meillä kotonakotona, eli lapsuudenkodissani tehtiin ikkunaremontti nyt syksyllä. Olivat saaneet "kaupantekijäisiksi" haudutuspadan

Koska en ole mikään kokkikolmonen todellakaan, pata päätyi meille. Nauru Vaikka leivonkin hyvin mielelläni, ruuanlaitto ei kuulu mielipuuhiini ollenkaan, vaan on jokapäiväistä pakkopullaa. No, toki joskus ihan mukavaakin... 

Olen hauduttanut padalla lihakastikkeen ja joulun välipäivinä tein kinkunjämistä hernekeittoa. Mikään nälkäisen ruuanlaittajan kapine tuo ei ole, vaan vaatii melko pitkän valmistusajan.  Esimerkiksi hernekeitolle ajattelin seitsemän tunnin haudutusajan riittävän, mutta vajaan parisen tuntia jouduin kypsentää lisää, jotta sain halutunlaisen lopputuloksen. 

Hernekeitto haudutuspadalla

- 500 g pussi herneitä

-kinkunjämiä

-lihaliemikuutio

-suolaa oman maun mukaan

-mausteita, esim. meiramia ja muskottipähkinää

-(sipulia ja porkkanaa)

Laita herneet likoamaan runsaaseen veteen noin kahdeksaksi tunniksi tai yön yli. Kaada vesi pois ja huuhtele herneet. Esilämmitä haudutuspataa 20 minuuttia ja kaada herneet pataan. Lisää vettä niin, että herneet reilusti peittyvät. (Jos laitat porkkanaa ja sipulia, lisää ne myös.)  Hauduta kuusi-seitsemän tuntia. Lisää kinkku, lihaliemikuutio ja mausteet. Hauduta vielä parisen tuntia.

Tässä vielä alkutekijöissään, valmiista keitosta en huomannut ottaa kuvaa, mutta oli todella maistuvaa ja herkullista. 

Vinkkejä muihinkin haudutuspadalla tehtäviin ruokiin otetaan mielellään vastaan! Hymy