16 paahtoleipää (8 vaaleaa ja 8 tummaa)
Kostutus;
lihalientä tai maitoa jossa on ripaus suolaa
Täyte;
500 g kuutioitua kinkkua
150 g suolakurkkua
250 g kevytmajoneesia
3 keitettyä kananmunaa
1 prk Creme Bonjour ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
Päälle;
majoneesia
kinkkuleikkelettä
tomaatin lohkoja
kurkkuviipaleita
viinirypäleitä
(juustoraastetta reunoille)
Paloittele suolakurkut ja keitetyt kananmunat. Lisää kinkkukuutiot,majoneesi ja tuorejuusto. Sekoita tahnaksi.
Leikkaa leipäviipaleista reunat. Laita 4 kostutettua tummaa leipäviipaletta tuorekelmulla suojatulle alustalle. Levitä leipien päälle kolmasosa täytteestä. Laita nyt vaalea leipäkerros ja täyte. Sitten taas tumma ja täyte. Lopuksi vaaleat leivät päälle. Nosta tuorekelmun reunat tiiviiksi "paketiksi" kakun ympärille ja laita maustumaan jääkaappiin yön ajaksi. Kuorruta majoneesilla. Reunoille voi laittaa juustoraastetta. Koristele leikkelekinkulla ja tomaatilla, kurkulla ja viinirypäleillä.
Kommentit