Missä meillä on oikein kunnon vanhanaikaiset Tiikerikakut ja Piimäkakut? Aina leivotaan jotain uusia juttuja joista ei edes tiedä uskaltaako maistaa!..  On tuo meidän mies jo jonkin aikaa marmattanut.. Täytyy nyt kyllä tunnustaa etten edes tiennyt millaista on piimäkakku. Herkkukirpulta löysin sitten ohjeen.  =)

989893.jpg

Piimäkakku

4 dl piimää, maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
1-2 dl sokeria
2 dl taloussiirappia
3 tl kanelia
½-1 tl kardemummaa (itse olen jättänyt kardemumman pois)
1 tl inkivääriä
2 tl piparkakkumaustetta (pomeransiinkuorta tai neilikkaa)
1 ½ tl soodaa
6-7 dl vehnäjauhoja
175g sulaa margariinia (voit käyttää margariinin sijasta myös 1 ½ kasvisöljyä)
( Jos haluat niin voit laittaa myös 2 dl rusinoita)

Ohjeet valmistukseen:
1. Sekoita piimä, sokeri ja siirappi keskenään.
2. Sekoita jauhot, mausteet, sooda (ja rusinat) keskenään. Lisää jauhot taikinaan samalla sekoittaen ja lopuksi lisäät sulan rasvan (tai kasvisöljyn). Lisää taikinaan vehnäjauhoja jos taikina on kovin löysää...älä kuitenkaan yli desilitraa.
3. Voitele iso kakkuvuoka hyvin ja kaada taikina siihen.
4. Kypsennä kakkua ensin 175 asteessa 30-40min. ja kypsymisen loppupuolella 150 asteessa 15-20min. (kakku on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista ja on väriltään kauniin ruskea)
5. Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä n.5min. uunista ottamisen jälkeen. Jos kakku pääsee jäähtymään vuoassa, se tarttuu helposti kiinni vuokaan.

Ohje kopioitu Herkkukirpun sivuilta. Tämä oli helppotekoinen kun ei sähkövatkaintakaan tarvittu ja ihana tuoksu tuli uunista!  Aivan tuli joulu jo mieleen..  =)