780252.jpg

Tämän ohjeen löysin Taikinaterapian blogista ja pakkohan sitä oli kokeilla..  Kakkua söimme ystäväpariskunnalla joten kiitos vielä Katille ja Askolle rantasaunan ihanista löylyistä!  =)

Raparperisose;

5 isohkoa raparperinvartta

2,5 dl vettä

2 dl sokeria

Pohja;

175 g kaurakeksejä

75 g rasvaa sulatettuna

ripaus kanelia

Täyte;

2.5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

2 prk (500g) rasvatonta maitorahkaa

1 prk Sunnuntai vanilja"tuorejuustoa"

1   levy valkosuklaata sulatettuna

6  liivatelehteä

1 dl raparperin keitinlientä

siivilöity raparperisose

Pintakiille;

loppu raparperin keitinliemi

5  liivatelehteä

muutama tippa vihreää elintarvikeväriä

Huuhtele ja paloittele raparperit. Keitä soseeksi n. 15 min. Anna jäähtyä ja siivilöi mehu ja sose erilleen. Sekoita sulatettu rasva murskattujen kaurakeksien joukkoon ja lisää kaneli. Laita irtopohjavuokaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, tuorejuusto ja sulatettu suklaa ja sekoittele huolellisesti. Lisää raparperisose. Lisää liotetut ja pieneen määrään raparperin keitinlientä sulatetut liivatteet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte pohjalle ja anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa. Valmista kiille liottamalla liivatteita ja sulattamalla ne pieneen määrään raparperimehua. Lisää loppu mehu ja elintarvikeväri joukkoon ja lusikkaa tai pienenpientä kauhaa apuna käyttäen lusikoi kiille täytteelle. 

Mielestäni ohje kaipaili hieman makeutta joten täytteeseen voisi pari desiä sokeria lisätä. Kuva on huono kun on kännykällä otettu, kamera on vielä parisen viikkoa huollossa.