Jouluinen hyydykekakku
15 piparia
75 g rasvaa
4 dl kermaa
1 prk Mascarpone tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
n. 6 dl glögiä
5 liivatelehteä
Murustele keksit ja sulata rasva, sekoita keskenään ja levitä vuuan pohjalle.
Vaahdota kerma sokerien kanssa ja lisää Mascarpone vaahtoon. Liota liivatelehtiä noin 5 minuuttia ja puristele vesi niistä pois. Kiehauta 1/2 desiä vettä ja sulata liivatteet veteen, anna hieman jäähtyä ja lisää seokseen. Levitä piparimurujen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
Liota liivatteita, purista vesi pois ja lisää ne kiehautettuun puoleen desiin glögiä. Anna hetki jäähtyä ja laita vuokaan. Nosta jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Koristeena valkosuklaata ja marsipaanikukkia.
Toivotan kaikille Hannan Keittiössä kävijöille
Maukasta Joulua ja Herkullista Vuotta 2008!
Kommentit