Shakkiruutukakun pohjaa ilman kyseistä vuokaa kokeilin tänään. Ullan kirjassa oli ohje mutta minulla ei ole metallirenkaita millä Ulla oli leikannut pohjat, leikkasin sitten muotin paperista... =)
Valmista kakkupohjat, tumma ja vaalea. Käytin 4 munan pohjia. Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan, pohjaosia on siis nyt neljä.
Pohjathan kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä etteivät murene niin paljon kuten minulla nyt kävi.
Pohjien halkaisija oli 24 cm joten leikkasin halkaisijaltaan 16 senttisen pyörylän.
Asetin sen keskelle pohjaa ja leikkasin terävällä sahalaitaisella veitsellä paperin kokoisen pyörylän irti. Tein näin kaikille neljälle pohjalle.
Tästä 16 cm pyörylästä leikkasin reunasta neljän sentin suikaleen irti, joten sain halkaisijaltaan 8 cm pyörylän.
Tällä pienellä leikkasin jokaisesta pohjasta keskuspalan irti.
Kelmutin vuuan ja aloitin kasaamisen tummalla reunalla. Keskelle vaalea rinkula sisimmäksi tumma, tässä jo kostutettuna.
Lisäsin täytteen. 2 dl kermaa vaahdotettuna, Vaniljan makuista rahkaa ja appelsiinimarmeladia rasia.
Seuraava kerros. Nyt on aloitus vaalealla.
Kostutus, täytteen lisäys ja seuraava kerros.
Taas kostutus ja täyte. Päällimmäiseksi tulee kerros joka alkaa reunasta vaalealla pohjalla mutta siitä jäi kuva ottamatta. =(
Nostin kelmun pohjan päälle ja annoin maustua muutaman tunnin jääkaapissa. Sitten laitoin pakkaseen odottamaan pääsiäistä. =)
Kommentit