1843965.jpg

Juhlattarelta bongattu ohje, tämä on ollut myös Pirkassa mutta minulla jää aina nuo pirkkayhteishyvät lukematta.. hyvä ohje joten kannattaisi nuokin lehdet selata.  =) Tein tavallisiin vuokiin ja annoksesta tuli 20 kappaletta.

Taikina:
4-6 (n. 300 g)  porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl  Pirkka-vehnäjauhoja
3 dl  sokeria
2 tl  leivinjauhetta
1 1/2 tl  kanelia
3/4 dl  mantelirouhetta
100 g  leivontamargariinia
3 munaa

Kuorrutus:
1 rs (200 g)  Kevyt maustamatonta tuorejuustoa (käytin Violaa)
1 dl  tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl  sitruunamehua
 

Koristeeksi:
  raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.
2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella.
Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.