Leivontablogit olivat pullollaan herkullisen tuntuisia mansikkapiirakoita kesän aikana. =) Omat mansikkani kävin poimimassa suoraan pellolta, senverran oli niiden pakastuksessa ja hillon keittämisessä puuhaa joten siihen hätään en jaksanut mitään leipoa, idea jäi kuitenkin itämään koska en ainakaan muista että mansikoita olisin aikaisemmin piirakkaan laittanut. Koska kermaviilin päiväys alkoi uhkaavasti lähestymään niin kokeilin piirakkaa sitten mansikkahillolla.

1249554474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje vanha tuttu ja helppo eli

Mansikkapiirakka

Pohja;

150 g rasvaa

1 dl sokeria

1  muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Päälle;

1 purkki kermaviiliä

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2  munaa

n. 3 dl mansikkahilloa

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lopuksi lisää jauhot kevyesti sekoittaen.Riko kulhossa munien rakenne ja lisää kermaviili ja sokerit. Laita taikina, täyte ja mansikkahillo piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.

Hieman pelkäsin että tuleeko liian makeaa mutta ihan hyvää oli. Toki sokeria voi vähentää tuosta täytteestä vaikka puoleen määrään. =)