Leivontablogit olivat pullollaan herkullisen tuntuisia mansikkapiirakoita kesän aikana. =) Omat mansikkani kävin poimimassa suoraan pellolta, senverran oli niiden pakastuksessa ja hillon keittämisessä puuhaa joten siihen hätään en jaksanut mitään leipoa, idea jäi kuitenkin itämään koska en ainakaan muista että mansikoita olisin aikaisemmin piirakkaan laittanut. Koska kermaviilin päiväys alkoi uhkaavasti lähestymään niin kokeilin piirakkaa sitten mansikkahillolla.
Ohje vanha tuttu ja helppo eli
Mansikkapiirakka
Pohja;
150 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle;
1 purkki kermaviiliä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
n. 3 dl mansikkahilloa
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Lopuksi lisää jauhot kevyesti sekoittaen.Riko kulhossa munien rakenne ja lisää kermaviili ja sokerit. Laita taikina, täyte ja mansikkahillo piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin puoli tuntia.
Hieman pelkäsin että tuleeko liian makeaa mutta ihan hyvää oli. Toki sokeria voi vähentää tuosta täytteestä vaikka puoleen määrään. =)
Kommentit