Kyselin tässä kesän aikana tuolla meidän bloggaajien Facebookin ryhmässä, että mitähän voileipäkakkujen leipäviipaleiden reunoista voisi oikein tehdä? Sainkin monta hyvää ehdotusta ja ensimmäisenä kokeiluun pääsi helppoutensa takia korppujauhot.

Näistä siis vinkkasi Cebicin keittiön kaimani, Hanna. 

 

P1120859-normal.jpg

 

En oikein tiennyt, miten olisi pitänyt oikeaoppisesti tehdä, joten tein helpoimmalla tavalla. ;)

Heti  kun leikkasin irti leipäviipaleista reunat, laitoin ne leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.

Koska minulla oli samalla uuni päällä ja oli melko myöhäinen ilta, laitoin pellin piirakan paiston jälkeen uunin jälkilämpöön. Eli uuni pois päältä, luukku kiinni ja yön ajan pidin peltiä uunissa.

Hieman olivat aamulla vielä alimmaiset kosteita, joten "paistoin" niitä parisen tuntia 50 asteessa kiertoilmalla. 

Jauhaminen onnistuu siisteimmin varmasti yleis/monitoimikoneen hienonnusterällä, itse jauhoin sauvasekoittimella.

 

P1120861-normal.jpg

 

Seitsemän leivän reunoista tuli tällainen (vetoisuus jotain litran luokkaa?) Tupperin rasia ihan täyteen.