2080444.jpg

Ananasrahkapiirakka

pohjataikina;

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kermaa tai maitoa

 

täyte;

1 prk rahkaa

1/2 dl kermaa tai maitoa

1/2 dl ananaspurkin lientä

2 rkl perunajauhoja

1/2 dl sokeria

1/2 sitruunan mehu

ananasrenkaita

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan, lopuksi kerma. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Laita ananakset joko pilkottuina tai kokonaisena taikinan päälle. Itse laitoin 7 rengasta, yksi keskelle ja loput reunoille. Neljäkin rengasta riittää ihan hyvin jos ne pilkkoo. Kaada rahkaseos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Tämä ohje on ollut joskus vuosia sitten perunajauhopaketin kyljessä. Aina silloin tällöin tulee tehtyä, ihan kivan makuinen kun on.  =)