1682673.jpg

Mielessä on ollut jo pidemmän aikaa kokeilla tätä Anissetten jäätelöä ja kokeilu kyllä kannatti! Maku oli aivan mahtava vaikka muokkasinkin ohjetta vaihtamalla Pinjansiemenet mansikkahilloon. Kannattaa kokeilla! =)

Jäätelökakku

Voitele silikonivuoka muutamalla tipalla öljyä, itse käytin Auringonkukkaöljyä mutta muutkin öljyt varmastikkin käyvät. Maista pari palaa Pandan maitosuklaata testataksesi ettei se ole pilaantunut, sulata loppu suklaa vesihauteessa, mikrossa tai suklaansulatuskoneessa. Kaada suklaa vuokaan ja pyörittele vuokaa käsissäsi niin että suklaata on tasainen kerros pohjalla ja reunoilla. Jos tuntuu että suklaata tulee liian paksusti niin valuta liika pois. Nosta pakkaseen.

5 keltuaista

5 valkuaista

5 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

2 dl sokeria

mansikkahillopurkin loppu, noin 2 dl

 

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Erottele keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa sokerit keltuaisten sekaan ja vatkaa vaahdoksi. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kaikki vaahdot keskenään ja lisää lopuksi mansikkahillo. Kaada seos vuokaan, peitä kelmulla ja laita pakastimeen. Yön yli pakastus riittää.

Tämä annos ei mahtunut tuohon vuokaan, lopusta tein 6 kpl annoskakkuja Lidlin "kuivakakku" muffinssivuokiin, niistä ei tullut kuvaa otettua. ;)

Koristeeksi valkosuklaasta perunankuorimaveitsellä leikattuja lastuja ja marsipaanikukkia.

Lastut hieman levisivät laajemmalle alalle ja kun niitä teelusikalla siirsin paremmin kasaan niin pintaan jäi rumat lusikan jäljet. Koska vieraat istuivat jo kahvipöydässä kun kävin vielä kuvan ottamassa niin en ehtinyt odotella että häipyvät minkä tekivätkin sitten muutamassa minuutissa.

 

Laitan tämän tuohon hyydytettyjen kakkujen kategoriaan kun en viitsi uuttakaan laittaa..  =)