Asta myrsky riehui oikein kunnolla täälläpäin, katkaisten meidänkin pihalta puita. Netti on sen jälkeen toiminut vain satunnaisesti ja yleensä muutaman minuutin kerrallaan, joten en ole edes yrittänyt tänne mitään lisäillä.
Jo joskus alkukesästä alkoi täältäkin saada kaupoista kondensoitua maitoa, joten paljon kehuttua Banoffeeta pääsin minäkin testamaan. Oli kyllä erittäin hyvää!! ;)
Banoffee
Pohja;
200 g Kantolan Safari Cookies-keksejä
75 g sulatettua rasvaa
Täyte;
1 purkki kondensoitua maitoa
Pinnalle;
2-3 banaania viipaleina
2 dl kermaa vaahdotettuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi;
kaakaojauhetta
Keitä kinuski kondensoidusta maidosta vaikka jo edellisenä päivänä. Poista etiketti purkista ja keitä säilykepurkkia miedolla lämmöllä kokonaan vedellä peitettynä kaksi tai kolme tuntia. (Itse keitin kolmisen tuntia ja tuli melko jämäkkää, joten parikin tuntia taitaa riittää..) Jäähdytä ja avaa varovasti.
Murustele keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele seos vuuan pohjalle. Lisää maidosta keittämäsi kinuski ja viipaloidut banaanit. Vaahdota kerma sokerien kanssa ja kaada banaanien päälle. Juuri ennen tarjoilua sihtaa Van Houten kaakaojauhetta koristeeksi.
Kommentit