Asta myrsky riehui oikein kunnolla täälläpäin, katkaisten meidänkin pihalta puita. Netti on sen jälkeen toiminut vain satunnaisesti ja yleensä muutaman minuutin kerrallaan, joten en ole edes yrittänyt tänne mitään lisäillä.

1281211091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jo joskus alkukesästä alkoi täältäkin saada kaupoista kondensoitua maitoa, joten paljon kehuttua Banoffeeta pääsin minäkin testamaan. Oli kyllä erittäin hyvää!! ;)

Banoffee

Pohja;

200 g Kantolan Safari Cookies-keksejä

75 g sulatettua rasvaa

Täyte;

1 purkki kondensoitua maitoa

Pinnalle;

2-3 banaania viipaleina

2 dl kermaa vaahdotettuna

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi;

kaakaojauhetta

Keitä kinuski kondensoidusta maidosta vaikka jo edellisenä päivänä. Poista etiketti purkista ja keitä säilykepurkkia miedolla lämmöllä kokonaan vedellä peitettynä kaksi tai kolme tuntia. (Itse keitin kolmisen tuntia ja tuli melko jämäkkää, joten parikin tuntia taitaa riittää..) Jäähdytä ja avaa varovasti.

Murustele keksit ja lisää sulatettu rasva. Painele seos vuuan pohjalle. Lisää maidosta keittämäsi kinuski ja viipaloidut banaanit. Vaahdota kerma sokerien kanssa ja kaada banaanien päälle. Juuri ennen tarjoilua sihtaa Van Houten kaakaojauhetta koristeeksi.