Toisiksi vanhin vietti synttäreitään viikonlopun aikana, ja toivoi kakukseen tätä Kinuskikissan marenkikakkua.

Ulkonäkö ei ole hääppöinen, varsinkaan kun en järkyttävän helteen (ja tulossa olevan ukkosen) takia panostanut koristeluun ollenkaan. Nolostunut  Maku oli kylläkin kohallaan! Ohjeessa olleet Daimit jäivät vanhingossa kauppaan, mutta kakku oli toisaalta tosi makea ilmankin ja olisi varmaankin tullut Daimeilla ihan ylimakeaksi.. jos nyt sellaista voi edes olla? Silmänisku

Pavlova

Pohja:
5 valkuaista
2 ½ dl sokeria

Täyte:
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
3 dl maitoa
2 keltuaista
3 Daim-patukkaa
2 ½ dl kermaa
2 tl vaniljasokeria

Väliin ja päälle:
n. 750 g mansikoitaErottele valkuaiset kulhoon (ole tarkkana, ettei yhtään keltuaista pääse joukkoon!). Säästä kaksi keltuaista täytettä varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Sekoita tämän jälkeen sokeri joukkoon pienissä erissä.

Sivele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenki leivinpaperille 2-3:ksi hieman toisistaan irrallaan olevaksi levyksi (jätä hieman leviämisvaraa). Esimerkit levyjen koosta: 3 kpl 16×16 cm levyjä tai 2 kpl 15×25 cm levyjä. Paista 125 asteessa uunin alatasolla n. 1 h 45 min – 2 h. Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suuremmin tummua se ei saa. Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota sitten leivinpaperista.

Sekoita kattilassa perunajauho ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä liedellä hyvin sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.

Rouhi Daim-patukat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon kiisseli, Daim-rouhe ja vaniljasokeri.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Säästä osa kokonaisina kakun päälle.

Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen marenkilevy, täytettä ja mansikkasiivuja. Päällimmäisen marengin pinnalle tulee loput täytteestä ja kokonaiset mansikat.

Ohje kopioitu suoraan Kinuskikissalta. Muuten tein ihan ohjeen mukaan, mutta valkuaisia vaahdotin 6 kpl ja siihen 3 dl sokeria. Tein vaahdosta neljä pyöreää pohjaa ja paistoin niitä yhtäaikaa uunissa kahdella pellillä kiertoilmalla 100 asteessa 2 tuntia ja 10 minuuttia.