Jäi tuota kermavaahtoa lauantaina täytekakun teosta ja mietin että mihin sen käyttäisin..oli kuitenkin sen verran vähän ettei siitä jälkiruokaakaan isolle perheelle saanut, uusi vuokakin odotti vielä testausta.. Ajattelin sitten kokeilla miten onnistuisi kermavaahdon lisääminen kerman sijasta kuivakakku taikinaan. =)
Arabialainen maustekakku
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
2 dl kermaa (käytin 3 1/2 dl kermavaahtoa)
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1 1/2 leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl muskottipähkinää
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita jauhot hyvin keskenään ja lisää kerman kanssa vuorotellen taikinaan. Paista uunin alatasolla reilu tunti 175 asteessa.
Ihan hyvin onnistui kokeilu, en huomannut mitään eroa. Ja tulipan loppu kermavaahto hyötykäytettyä! =)
Kommentit