.. ettei tämä ihan pelkäksi kakkublogiksi muutu. Silmänisku

Sain viime syksynä ystävältäni ison lasipurkillisen kuivattuja suppilovahveroita. Vaikka niistä on tehty muutamat herkulliset kastikkeet ja pari kertaa ihan sienikeittoakin, myös piirakkaan niitä teki mieli kokeilla.

1268758760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sieni-jauhelihapiirakka

pohja;

100 g voita

2 1/2 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

1 dl juustoraastetta

2 rkl maitoa

- nypi pehmeä voi ja jauhot, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

täyte;

200g jauhelihaa

1 iso sipuli

1 dl kuivattuja suppilovahveroita

1-2 punasipulia

1 dl juustoraastetta

2-3 munaa

1,5 dl maitoa

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 sokeria

Liota sieniä n. 10 minuuttia runsaassa vedessä. Ruskista jauheliha sipulin kanssa. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Lisää pohjalle jauheliha, sienet ja viipaloitu punasipuli renkaina. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää täytteen päälle. Paista vielä n. 30 minuuttia.