Tai no, ainakin minun mielestäni maailman parhaat munkit saa tällä taikinalla. Kieli ulkona

1240576324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taikinaan tarvitset:

5 munaa

3 dl sokeria

8 dl maitoa

2 hiivapalaa

1.5 tl suolaa

2 tl kaardemummaa

reilu 1.5 kiloa vehnäjauhoja 

250 g marg/voi sulatettuna

1.5 litraa rypsiöljyä paistamiseen

sokeria pinnalle

  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota siihen hiivat ja lisää munasokerivaahtoon.
  • Heitä sekaan mausteet ja jauhot (ei ihan kaikkia) ja sula rasva. Tee taikina käsipelillä, saa jäädä aika löysäksi.Anna turvota.n. 20 min lämpimässä paikassa.
  • Jaa taikina esim kolmeen osaan. Kaulitse osa levyksi, n. parin kolmen sentin paksuiseksi. Muista jauhottaa alusta hyvin ettei tartu kiinni!
  • Paina jauhotetulla lasinpohjalla pyörylöitä levystä, tee reiät sormilla. Tämä tapa säästää kovasti aikaa ja vaivaa!
  • Kuumennä öljy isossa kattilassa ja paista munkit kullanruskeiksi. Sokeroi kuumana.