Tai no, ainakin minun mielestäni maailman parhaat munkit saa tällä taikinalla.
Taikinaan tarvitset:
5 munaa
3 dl sokeria
8 dl maitoa
2 hiivapalaa
1.5 tl suolaa
2 tl kaardemummaa
reilu 1.5 kiloa vehnäjauhoja
250 g marg/voi sulatettuna
1.5 litraa rypsiöljyä paistamiseen
sokeria pinnalle
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota siihen hiivat ja lisää munasokerivaahtoon.
- Heitä sekaan mausteet ja jauhot (ei ihan kaikkia) ja sula rasva. Tee taikina käsipelillä, saa jäädä aika löysäksi.Anna turvota.n. 20 min lämpimässä paikassa.
- Jaa taikina esim kolmeen osaan. Kaulitse osa levyksi, n. parin kolmen sentin paksuiseksi. Muista jauhottaa alusta hyvin ettei tartu kiinni!
- Paina jauhotetulla lasinpohjalla pyörylöitä levystä, tee reiät sormilla. Tämä tapa säästää kovasti aikaa ja vaivaa!
- Kuumennä öljy isossa kattilassa ja paista munkit kullanruskeiksi. Sokeroi kuumana.
Kommentit