Nämä ovat todella helppotekoisia ja maistuvia, juju on se että tehdään kylmään maitoon taikina ja kohotetaan kauan.

Ohjeen olen saanut liki 20 vuotta sitten entiseltä työkaverilta ja varsinkin silloin kun meillä on ollut vauvaikäisiä näitä on tullut tehtyä useamminkin kun nämä leivotaan heti taikinan tekemisen jälkeen, ehti siis hyvin leipasta siinä välissä kun oli vauva päiväunilla. Paistaa on sitten helpompi vaikka vauva olisi hereilläkin..

Edellisen kerran tein näitä yo-juhliin (silloin jäi kuva ottamatta) ja olivat ainoita minkä puolesta pelkäsin että loppuvat, no riittiväthän ne kuitenkin. Hymy

Vaniljapyörykät n. 25 kpl

Taikina;

25 g hiivaa

2 dl kylmää maitoa

200 g huoneenlämpöistä margariinia

1 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

5-6 dl vehnäjauhoja

Täyte;

75 g voita

2 rkl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää rasva nokareina, sokeri, suola ja jauhot. Sekoita nopeasti sileäksi taikinaksi. Kauli taikinasta 40 x 40 cm:n levy jauhotetulla alustalla. Leikkaa se 8x8 cm:n neliöiksi. ( Leikkasin leivinpaperista 8 cm:n soiron ja sitä apuna käyttäen leikkasin taikinapyörällä neliöt niin tuli hieman kivemman näköinen reuna ) Sekoita täytteen ainekset keskenään ja se nokareina taikinalevyille. Taivuta kulmat täytteen päälle. Pane pyörykät paperivuokiin ja nosta ne pellille. Kohota leivinliinan alla noin 2 tuntia. Halutessasi voit vielä voidella pyörykät munalla. Paista 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Jäähdytä pyörykät ja koristele sokerivesikuorrutuksella.