Tytär oli löytänyt Kirsiltä kivan tuntuisen ohjeen jota halusi kotona käydessään testata! Hymy

1271271001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jugurttipalat

3 dl sokeria

2 1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (maustettukin käy esim.vaniljajogurtti)

3 kananmunaa

1 1/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä

90 g taloussuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä

1 tl vanilliinisokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl soodaa

1/4 tl suolaa

 Kuorrutus

2 1/2 dl rouhittua taloussuklaata

1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia

 

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

2. Vatkaa sokeri, 2 1/2 dl jogurttia, munat, voi, sulatettu suklaa ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.

3. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä seos voideltuun vuokaan.

4. Paista 30-35 min tai kunnes on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla.

5. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan suklaata sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää jogurtti ja sekoita sileäksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kerrokseksi päälle. Koristele.

Kirsi oli tehnyt tämän sydänvuokaan mutta meillä se tehtiin pellille, jäi melko matalaksi joten aineet kannattaa tuplata. Herkullista silti! Kieli ulkona