1858468.jpg

Toiseksi vanhimmalla loppuivat kesätyöt eilen ja teki sen kunniaksi  kahvitauolle kakun.

Suklaatäytekakku

175 g voita

175 g hienoa sokeria

4 kevyesti vatkattua kananmunaa

200 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

50 g tummaa suklaata sulatettuna

 

täyte;

4 1/2 dl kuohukermaa

375 g paloiteltua tummaa suklaata

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vähitellen vatkaten kunnolla jokaisen munan jälkeen. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja hämmennä kakkuseokseen. Hämmennä sitten sula suklaa joukkoon.

2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan, sivele pinta tasaiseksi ja paista 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan.

3. Täyte; Kiehauta kerma jatkuvasti sekoittaen, lisää suklaa vähitellen joukkoon ja hämmennä, kunnes se sulaa ja sekoittuu. Siirrä kulhoon ja vatkaa noin 5 minuuttia tai kunnes seos on ilmavaa ja jäähtynyt. Laita osa täytteestä kerrosten väliin ja loput kakun päälle ja reunoille.

Ohje kirjasta Ruokasuosikit, Suklaa - yli 100 hyvää ohjetta.