1091733.jpg

Ohje suoraan Chocomumilta! =)  Yritin tehdä tähän vähän jouluisempaa koristelua ja tarkoituksena oli käyttää koristeena marsipaanista tehdyt joulutähdet mutta oli niin epäonnista että..   =(  Pursottelin ensin vihreällä koristelugeelillä ympyrät jotka sitten kaikki levisivät.. kaavin geelin pois ja yritin uudelleen kaupan Kinuskikastikkeella, ihan samalla lailla levisi...=(   Olisi varmaankin pitänyt keittää itse kastike! Laitan tämän nyt tänne kun maku oli aivan loistava!!  Todella hyvää ja keräsi kyllä kehuja..  =P Suosittelen  =) 

Helmi-kermaliköörikakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:

3 liivatelehteä
1 dl Helmi-kermalikööriä (tai muuta vastaavaa)
2 dl kuohukermaa (laitoin Hyla kermaa 3 dl)
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. (Vaniljasokerin voit halutessasi korvata yhden vaniljatangon siemenillä.)

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana mascarpone-sokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.