Lauran juhliin pyydettiin myös hyydytettyä kakkua. Sain kakkuun vapaat kädet ja päädyin persikkakakkuun, joka yleensä maistuu kaikille.
Valkosuklainen persikkakakku
2/3 pakettia Digestive keksejä
100 voita sulatettuna
Täyte;
5 dl Hyla kermaa vaahdotettuna
2 Viola maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 levyä Pandan valkosuklaata sulatettuna
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
Kiille;
1 iso purkki säilykepersikoita
2 Piltti purkkia persikkaa
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
Koristelu;
1/2 levyä valkosuklaata raastettuna
marsipaanikukkasia ja lehtiä
Murskaa keksit ja sekoita sula rasva joukkoon. Painele seos vuuan pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 15 minuuttia ja puristele niistä vesi pois. Vatkaa kerma sokerien kanssa napakaksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, valkosuklaa ja pieneen määrään kiehuvaa vettä sulatetut liivatteet. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.
Liota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä. Soseuta persikat varovasti sauvasekoittimella (käytin myös osan purkissa olevaa lientä), lisää sokeri ja Pilttisose. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja lisää seokseen. Kaada varovasti lusikkaa tai kauhaa apuna käyttäen täytteen pinnalle. Nostajääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mutta miuluiten yön yli.
Raasta valkosuklaata ja koristele kakku sillä ja marsipaanikukilla.
Kommentit