Vanhimman tyttären koulukaveri lukion ajoilta purjehti eilen avioliiton onnelliseen satamaan ja sain kunnian tehdä hääjuhlaan kakun.

Kaksikerroksisen (kuva hieman hämää, kun alustana on peili) kakun alimmassa pohjassa on 12 kananmunaa ja ylimmäisessä kahdeksan. Täytteenä mansikkamousse valkosuklaarouheella.

Koristeena marsipaanista tehtyjä liljoja ja lehtiä, jotka tomutin hopealla. Kakun kuorrutteena myös reilusti helmiäissprayta.

Kakun kuorruteena käytin Confetin valkosuklaamassaa, jota en olekkaan aikaisemmin testannut. Ja tuskin koskaan enään käytänkään, senverran tuskainen iltapäivä nimittäin kakun kuorruttamisen kanssa oli. Itku En sitten tiedä, olivatko taidot niin pahasti ruosteessa, vai mikä, mutta massa oli huomattavasti vaikeampaa työstettävää kuin maitosuklainen varsio. Alunperin ideana oli kuorruttaa molemmat kakut yhtaikaa, kun "pelkäsin" tuota ylimmäisen kakun nostoa alimmaisen päälle. Se ei kyllä todellakaan onnistunut, massa jämähti kakun päälle hetkessä ja osin myös repeili. Siinä vaiheessa tuli jo itku, kirjaimellisesti.

Eli uutta yritystä, massa pois kakun päältä, samoin ylimmäinen osa kakusta. Siinä vaiheessa aloin jo pelkäämään, että riittääkö kuorrute, kun pohjasta (kreemikin repeili) jäi niin paljon murusia kiinni, ettei sitä voinut enää käyttää. Otsan rypistys

En ole varmaankaan koskaan ollut mihinkään kakkuun niin tyytyväinen kuin tähän, kun sen valmiiksi sain!! Vaikeuksia oli noiden alareunojen kanssa, mutta onneksi nuo valkosuklaamassasta tehdyt pollurat paikkasivat pahimpia mokia, eli peittivät repeilyt ja ylimmäisen kakun nostamisesta tulleet reunan painaumat. Liljoillakin oli aivan erilainen sijoittelu kuin alunperin olin suunnitellut. ;D

Tapanani on ollut laittaa morsiusparille runo..

Tässä teille Oona ja Markus, ja onnittelut vielä tätäkin kautta!

"Sade ei teitä enää kastele, sillä olette toisillenne suojana.
Kylmyys ei teitä enää vaivaa, sillä lämmitätte toisianne.
Yksinäisyyttä ei enää ole, sillä olette toisillenne elämäntovereita.
Te olette nyt kaksi ihmistä, mutta edessänne on vain yksi elämä.
Astukaa nyt yhdessä yhteisen elämänne päiviin.
Ja olkoon elämänne maan päällä hyvä ja pitkä. "

Apassi-intiaanien avioliittorukous

Ps. Loppuviikosta oli ylittynyt puolen miljoonan kävijän raja, oikein lämmin kiitos kaikille! =)