Tänne Pohojanmaalle tulee aivan hurjasti tänä syksynä vadelmia! =)

Olenkin nyt muutamana iltana käynyt tuossa meidän rannassa keräämässä ja pitihän niistä jotakin leipoakkin. Huomasin Kirsillä mansikoista tehdyn kivantuntuisen piirakkaohjeen jota myös  Mimmi oli kokeillut. Mimmi oli laittanut molempia, sekä voita että margariinia pohjataikinaan joten sieltä otin ohjeen.

1249640002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ihanan mehevä vadelmarahkapiirakka

Pohja:

450 g margariinia tai voita ( laitoin puolet ja puolet)
4 dl sokeria
3 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat nopeasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan nopeasti sekoittaen.

Painele taikina käsin uunipellille, jolle olet laittanut leivinpaperin.

Täyte:

4 dl rahkaa  
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
vadelmia

Sekoita täytteen aineet keskenään vadelmia lukuunottamatta. Kaada seos pohjan päälle. Lisää lopuksi vadelmat täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa 30 - 40 minuuttia. Pienennä lämpötilaa paistamisen loppupuolella tarpeen mukaan. Jäähdytä piirakka kunnolla ja nauti.