Sain Ystävyyskakku Hermannin juuren tässä jokin aika sitten. Joskus vuosia sitten olen kyllä maistanut ko kakkua, mutten ole itse sitä leipomaan ennen päässyt. Kakku on melko työläs, ainakin perinteisiin kahvikakkuihin verrattuna. Tai työläs ja työläs, huomiota kaipaava kuitenkin. 

 

 

Ystävyyskakku Hermanni

Hermanni on ystävyyskakku. Älä laita Hermannia jääkaappiin, vaan pidä se huoneenlämmössä. Älä myöskään laita Hermannin päälle kantta, vaan peitä se esim. pyyheliinalla.

1. päivä Sait Hermannin. Kaada se kulhoon.
2. päivä Hämmennä 2-3 kertaa päivässä
3. päivä Hämmennä 2-3 kertaa päivässä
4. päivä Hermannilla on nälkä. Anna hänelle 2,5 dl sokeria, 2 dl jauhoja ja 2 dl maitoa, sekoita
5. päivä Hämmennä 2-3 kertaa päivässä
6. päivä Hämmennä 2-3 kertaa päivässä
7. päivä Hämmennä 2-3 kertaa päivässä
8. päivä Hämmennä 2-3 kertaa päivässä
9. Anna Hermannille sama annos kuin 4. päivä. Jaa massa 5 osaan, anna 4 osaa ystävillesi reseptin kanssa. Yhden osan pidä itselläsi.

10. päivä Lisää itsellesi jääneeseen osaan seuraavat aineet:

1 dl öljyä
2,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kanelia
3 munaa
2 omenaa raastettuna
100 g suklaarouhetta
100 g pähkinärouhetta/jauhetta

Sekoita. Kaada korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista n. 170 asteessa noin tunti.
 

 

*etukäteisajastettu