Löysin kivantuntuisen kahvikakun ohjeen Valion kirjasta Tervetuloa juhlaan. Ohjettahan piti testata, mielenkiinnon herätti tuo kuorrutus joka on tehty kermaviiliin. =)

1247734638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuorrutettu päärynäkakku

3 munaa

3 dl fariinisokeria

1 prk (425g) säilykepäärynöitä

1 prk ranskankermaa

150g voita sulatettuna

5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl inkivääriä

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 tl leivinjauhetta

Soseuta päärynät ilman lientä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä päärynäsoseen, ranskankerman ja voisulan kanssa munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

Kuorrutus;

1 prk kermaviiliä

1 dl sokeria

1 rkl voita

1 rkl siirappia

1 rkl kaakaojauhetta

Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 10-15 minuuttia. Kaada kuorrutus kakulle ja ripottele päälle kookoshiutaleita tai nomparelleja.

Mausta en osaa vielä sanoa kun meni pakkaseen vierasvaraksi..  =)

Muistithan arvonnan tuolla alempana!  ;)