Löysin kivantuntuisen kahvikakun ohjeen Valion kirjasta Tervetuloa juhlaan. Ohjettahan piti testata, mielenkiinnon herätti tuo kuorrutus joka on tehty kermaviiliin. =)
Kuorrutettu päärynäkakku
3 munaa
3 dl fariinisokeria
1 prk (425g) säilykepäärynöitä
1 prk ranskankermaa
150g voita sulatettuna
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
Soseuta päärynät ilman lientä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä päärynäsoseen, ranskankerman ja voisulan kanssa munavaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Kuorrutus;
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 rkl voita
1 rkl siirappia
1 rkl kaakaojauhetta
Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen samalla sekoittaen 10-15 minuuttia. Kaada kuorrutus kakulle ja ripottele päälle kookoshiutaleita tai nomparelleja.
Mausta en osaa vielä sanoa kun meni pakkaseen vierasvaraksi.. =)
Muistithan arvonnan tuolla alempana! ;)
Kommentit