Viikonloppuna herkuteltiin myös tällä hyydytetyllä kakulla..

1259750456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Laitan nyt vielä ohjeen vaikka samantapainen täältä jo löytyykin.

Glögikakku

Pohja

n. 20 kpl itsetehtyjä Paraisten pipareita

75 g sulatettua rasvaa

Murustele piparit ja sekoita rasvan kanssa sekaisin. Painele irtopohjavuokaan.

Täyte

5 dl kermaa

1 prk maitorahkaa

1 Violan maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1,5 tl Meiran piparimaustetta

5 liivatelehteä

Vaahdota kerma sokerien kanssa, lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja piparimauste. Sulata liotetut liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja lisää hyvin sekoittaen vaahtoon. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.

Kiille

n. 9 dl glögiä

8 liivatelehteä

Kiehauta pieni tilkka glögiä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada seos loppuglögiin. Lusikkaa tai pientä kauhaa apuna käyttäen kaada täytteen päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

1259750698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jossakin mutta en muista missä ( saa vinkata niin lisään sitten linkin )törmäsin hyytelökakkuun joka oli koristeltu pipareilla ja kanelitangoilla, siitä otin sitten idean mutta lisäsin vielä kaksi marsipaanista tehtyä joulutähteä ja Meiran valkoisia jäähileitä. Kivasti nuo piparit pitivätkin kukat kuivina eivätkä ne sulaneet kakun päällä niinkuin näissä kiillekakuissa tahtoo käydä jos ei laita suklaarouhetta tms. alle.

 Edit; Osallistuin tällä piparipohjaisella hyydytetyllä Glögikakulla Leivontafoorumin marras/joulukuun leivontahaasteeseen.