Viikonloppuna herkuteltiin myös tällä hyydytetyllä kakulla..
Laitan nyt vielä ohjeen vaikka samantapainen täältä jo löytyykin.
Glögikakku
Pohja
n. 20 kpl itsetehtyjä Paraisten pipareita
75 g sulatettua rasvaa
Murustele piparit ja sekoita rasvan kanssa sekaisin. Painele irtopohjavuokaan.
Täyte
5 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
1 Violan maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl Meiran piparimaustetta
5 liivatelehteä
Vaahdota kerma sokerien kanssa, lisää vaahtoon rahka, tuorejuusto ja piparimauste. Sulata liotetut liivatteet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja lisää hyvin sekoittaen vaahtoon. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.
Kiille
n. 9 dl glögiä
8 liivatelehteä
Kiehauta pieni tilkka glögiä ja lisää siihen liotetut liivatelehdet. Kaada seos loppuglögiin. Lusikkaa tai pientä kauhaa apuna käyttäen kaada täytteen päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
Jossakin mutta en muista missä ( saa vinkata niin lisään sitten linkin )törmäsin hyytelökakkuun joka oli koristeltu pipareilla ja kanelitangoilla, siitä otin sitten idean mutta lisäsin vielä kaksi marsipaanista tehtyä joulutähteä ja Meiran valkoisia jäähileitä. Kivasti nuo piparit pitivätkin kukat kuivina eivätkä ne sulaneet kakun päällä niinkuin näissä kiillekakuissa tahtoo käydä jos ei laita suklaarouhetta tms. alle.
Edit; Osallistuin tällä piparipohjaisella hyydytetyllä Glögikakulla Leivontafoorumin marras/joulukuun leivontahaasteeseen.
Kommentit