1110968.jpg

Tämä ohje on Mimmi Mutikaiselta, itselläni oli hieman erilainen joten kokeilin sitten Mimmin ohjetta.

Kentakilainen Kahvikakku

200 g rasvaa

4 dl sokeria

3 munaa

6 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl kermamaitoa

1 tl vanilliinisokeria

1 1/2 dl korintteja tai rusinoita (käytin rusinoita)

1 1/2 dl mantelirouhetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lopuksi kermamaito, rusinat ja mantelirouhe.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.

Kuorrutus

100 g rasvaa

1 dl kermaa

2 rkl sokeria

300 g tomusokeria

Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Sulata ja paahda sokeri toisessa kattilassa siirappimaiseksi. ( Ensin sokeri sulaa, sitten ruskistuu ja lopuksi palaa, lopeta kohdasssa ruskistus!  =)) Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokerin kanssa. Keitä hetki jotta saat tasaisen seoksen.Lisää sihdattu tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.