Tämä ohje on Mimmi Mutikaiselta, itselläni oli hieman erilainen joten kokeilin sitten Mimmin ohjetta.
Kentakilainen Kahvikakku
200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl kermamaitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl korintteja tai rusinoita (käytin rusinoita)
1 1/2 dl mantelirouhetta
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lopuksi kermamaito, rusinat ja mantelirouhe.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Kuorrutus
100 g rasvaa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
300 g tomusokeria
Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi. Sulata ja paahda sokeri toisessa kattilassa siirappimaiseksi. ( Ensin sokeri sulaa, sitten ruskistuu ja lopuksi palaa, lopeta kohdasssa ruskistus! =)) Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokerin kanssa. Keitä hetki jotta saat tasaisen seoksen.Lisää sihdattu tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Kommentit