En ole kovinkaan paljon tehnyt uunissa paistettavia juustokakkuja, edellisestä kerrastakin on jo useampi vuosi. Koska tänään tulee käymään tärkeä vieras niin kokeilin tällaista suklaapohjaan tehtyä kakkua, ohje on siis tuosta uudesta kirjastani.
Browniepohjainen juustokakku
Pohja;
100 g suolatonta voita
115 g tummaa suklaata paloina
2,5 dl siroa hienoasokeria
2 munaa vatkattuna
0,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kevyesti ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka jonka halkaisija on noin 23 cm.
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja usein hämmentäen, kunnes seos on tasaista. Nosta tulelta ja vatkaa sekaan sokeri.
Lisää munat ja maito kunnolla vatkaten. Sekoita jauhot joukkoon huolellisesti. Siirrä seos lusikalla vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista uunissa 25 minuuttia. Ota uunista kuorrutetta valmistaessasi. Laske uunin lämpö 160 asteeseen.
Kuorrute;
5 dl tuorejuustoa
1,5 dl siroa hienoasokeria
3 munaa vatkattuna
1 tl vaniljauutetta
1 dl maustamatonta jugurttia
( tummaa suklaata koristeluun )
Vatkaa huolellisesti yhteen juusto, sokeri, munat ja vaniljauute. Hämmennä mukaan jugurtti ja kaada seos browniepohjalle. Paista vielä 45-55 minuuttia tai kunnes keskiosa on lähes kiinteä.
Irrota kakku veitsellä vuuan reunoista, mutta anna kakun jäähtyä ennen kuin otat sen vuuasta. Nosta jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli ennen kuin viipaloit. Koristele valuttamalla päälle suklaata.
Kommentit