Elikkä uutuussuklaata on testattu! ;)
Pohja;
1/2 pakettia Digestivekeksejä
75 g sulatettua rasvaa
Murskaa keksit ja sekoita rasva joukkoon, laita seos vuuan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Täyte;
1/2 litraa Hylakermaa
1 rasia Mascarpone tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 levy Fazerin vadelmasuklaata rouhittuna
4 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan noin 10-15 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa silläaikaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi ja lisää Mascarpone. Rouhi suklaa. Kiehauta tilkka vettä ja lisää siihen liivatteet. Sekoita huolellisesti ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.
Pinta;
reilu 2 litraa tuoreita vadelmia
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
Keitä hetken aikaa reilua kolmea desiä vadelmia noin neljässä desissä vettä johon on lisätty sokeri. Siivilöi mehu. Keitä tilkka vettä ja lisää siihen liotetut liivatteet. Sekoita mehun joukkoon. Koristele kakku vadelmilla ja laita mehu kiilteeksi esim. lusikkaa apuna käyttäen. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Koristele haluamallasi tavalla.
Meillä aloitti kuopuskin tänään koulutiensä.. jännittävä ja kiva päivä oli ollut, äiti sai uudenuutukaisen Aapisenkin jo päällystää! =))
Kommentit