Pari tuttavaa ja yksi kävijäkin kaipaili pursotusmalleja.. Nämä on pursoteltu sokerikreemillä ja Wiltonin pienellä tähtityllalla.
Pursotuksethan kannattaa aloittaa reunoilta. Tämä on mielestäni ihan kiva malli, aloitus alhaalta ja suoraan ylös, sen jälkeen lenkki ylhäällä ja takaisin alas. Samaa jatketaan kunnes kakku on kierretty. Kun pursotuksen keskeyttää kääntämisen takia niin saa siistimmän kun lopettaa alas ja jatkaa samasta kohdasta.
Pursota hieman kuin siksakkia alhaalta ylöspäin, seuraava heti vierelle.
Ja sitten kakun päälle tulevia pursotuksia..
Tee melko "tiukka" s kirjain, ei siis loiva.
Tee alaosan kiekurasta uusi ässä.
Jatka samaan tapaan.
Jos teet loivemman ässän, saat hieman pehmeämmän kuvion.
Tämä on se malli jossa minulla menee aina kieli solmuun ;) Pursota ikäänkuin numero yhdeksän jossa tuo yläosa on kuitenkin aika tiivis eli siihen ei saisi jäädä reikää keskelle.
Pursota yhdeksikön "hännän" päälle uusi kiekura, nyt erisuuntainen kuin ensimmäinen. Eli kuin kuutonen olisi ylösalaisin.
Ja taas se yhdeksikkö. Jatka näitä kahta kuviota kakun ympäri. Hännän pituutta muuttamalla saa joko "löysemmän" tai "kiinteämmän" jäljen.
Shelliä voi käyttää joko kakun päällä tai alareunassa. Pidä tyllaa paikoillaan ja pursota hieman, vedä kevyesti eteenpäin ja katkaise.
Tee uusi niin että vanhan pää peittyy. Jatka samaan tapaan. Tässä jo kreemi on todella löysää..
Myös rosetetteja voi laittaa kakun reunalle. Pursota hieman massaa paikallaan ja kiepsauta sitten lenkki ympärille, samaan tapaan kuin pikkuleivissä.
Kieputa jatkuvaa o kirjainta niin että o:n yläreuna tulee aina edellisen päälle noin puoleenväliin.
Tässä sama malli, vain eri suunnasta kuvattu.
Myös "pullapitko" on ihan kivan näköinen..
Pursota x-kirjain. Seuraava lähtee ihan vierestä ylhäältä vasemmalta oikealle alas. Sitten alhaalta vasemmalta oikealle ylös. Jatketaan samoin.
Koripunos kannattaa tehdä ko. tyllalla, tosin tavallisellakin onnistuu mutta tulee hieman erinäköinen. Vedä kakun korkuinen pursotus alhaalta ylös. Sitten tyllan levyisin välein vaakaviivat. Riippuu tietenkin kakun korkeudesta montako vaakaa tulee.
Sitten tyllan levyinen väli ja uusi pursotus alhaalta ylös.
Uudet vaakapursotukset.
Jatketaan samaan tapaan. Tämä ei kyllä ollenkaan tasaisesti onnistunut mutta periaatteen tästä varmaankin saa selville.
Toivottavasti näistä ohjeista oli apua!! =)
Kommentit