Pari tuttavaa ja yksi kävijäkin kaipaili pursotusmalleja.. Nämä on pursoteltu sokerikreemillä ja Wiltonin pienellä tähtityllalla.

1716585.jpg

Pursotuksethan kannattaa aloittaa reunoilta. Tämä on mielestäni ihan kiva malli, aloitus alhaalta ja suoraan ylös, sen jälkeen lenkki ylhäällä ja takaisin alas. Samaa jatketaan kunnes kakku on kierretty. Kun pursotuksen keskeyttää kääntämisen takia niin saa siistimmän kun lopettaa alas ja jatkaa samasta kohdasta.

1716595.jpg 

Pursota hieman kuin siksakkia alhaalta ylöspäin, seuraava heti vierelle.

Ja sitten kakun päälle tulevia pursotuksia..

1716549.jpg

Tee melko "tiukka" s kirjain, ei siis loiva.

1716550.jpg

Tee alaosan kiekurasta uusi ässä.

1716558.jpg

Jatka samaan tapaan.

1716561.jpg

Jos teet loivemman ässän, saat hieman pehmeämmän kuvion.

1716562.jpg

Tämä on se malli jossa minulla menee aina kieli solmuun ;)  Pursota ikäänkuin numero yhdeksän jossa tuo yläosa on kuitenkin aika tiivis eli siihen ei saisi jäädä reikää keskelle.

1716564.jpg

Pursota yhdeksikön "hännän" päälle uusi kiekura, nyt erisuuntainen kuin ensimmäinen. Eli kuin kuutonen olisi ylösalaisin.

1716566.jpg

Ja taas se yhdeksikkö. Jatka näitä kahta kuviota kakun ympäri. Hännän pituutta muuttamalla saa joko "löysemmän" tai "kiinteämmän" jäljen.

1716573.jpg

Shelliä voi käyttää joko kakun päällä tai alareunassa. Pidä tyllaa paikoillaan ja pursota hieman, vedä kevyesti eteenpäin ja katkaise.

1716580.jpg

Tee uusi niin että vanhan pää peittyy. Jatka samaan tapaan. Tässä jo kreemi on todella löysää..

1716590.jpg

Myös  rosetetteja voi laittaa kakun reunalle. Pursota hieman massaa paikallaan ja kiepsauta sitten lenkki ympärille, samaan tapaan kuin pikkuleivissä.

1716601.jpg

Kieputa jatkuvaa o kirjainta niin että o:n yläreuna tulee aina edellisen päälle noin puoleenväliin.

1716606.jpg

Tässä sama malli, vain eri suunnasta kuvattu.

1716615.jpg

Myös "pullapitko" on ihan kivan näköinen..

1716612.jpg

Pursota x-kirjain. Seuraava lähtee ihan vierestä ylhäältä vasemmalta oikealle alas. Sitten alhaalta vasemmalta oikealle ylös. Jatketaan samoin.

1716608.jpg

Koripunos kannattaa tehdä ko. tyllalla, tosin tavallisellakin onnistuu mutta tulee hieman erinäköinen. Vedä  kakun korkuinen pursotus alhaalta ylös. Sitten tyllan levyisin välein vaakaviivat. Riippuu tietenkin kakun korkeudesta montako vaakaa tulee.

1716617.jpg

Sitten tyllan levyinen väli ja uusi pursotus alhaalta ylös.

1716620.jpg

Uudet vaakapursotukset.

1716623.jpg

Jatketaan samaan tapaan. Tämä ei kyllä ollenkaan tasaisesti  onnistunut mutta periaatteen tästä varmaankin saa selville.

Toivottavasti näistä ohjeista oli apua!!  =)