1901923.jpg

Oma äitini pyörähtää tänään uudelle vuosikymmenelle! Juhlat ovat ihan pienet, lähisuvulle vain kun edellisiä täysiä kymmeniä juhlittiin aikanaan isommalla porukalla. =)

Kakkutoiveina oli kermakakku ja toisena marsipaanikakku, täytetoiveina oli kermakakkuun vadelmaa ja mansikkamousse marsipaaniseen.

1901924.jpg

Tässä kermakakkua, paistoin tähän kaksi kuuden munan pohjaa uunipellillä ja leikkasin niistä neljä osaa. Kostutus vaniljamaidolla ja täyteenä kermaa, purkki rahkaa ja hieman jäisinä haarukalla survottuja vadelmia. Ruusuihin värjäsin marsipaanin Van Houtenin kaakaolla ja suihkuttelin pinnalle kultasprayta. Lehtien toisen reunan maalasin kultamaalilla. Ja milloinhan opin etten spritsaa kakun päälle suklaalla?? Taitolaji mikä taitolaji..  =)

1901926.jpg

Lähikuvaa..

1901931.jpg

Marsipaanikakku jossa siis mansikkamousse ilman tuorejuustoa  ;)  täytteenä. Reunalle painelin kuvioita kahdella erilaisella muotilla, vuorotellen  kukkaa ja tuollaista pintakuviota. Pinnalle suihkautus helmiäistä.

1901935.jpg

No tulipas kumman värinen kuva, ylimmäisen sävy on lähempänä oikeaa.

1901928.jpg

Lisäksi tein vielä hyydetyn kakun tuolla piimäkakun ohjeella. Tässä tuli hieman moka..  tämä täytehän on todella löysää kun tuota piimää lisätään kuitenkin se 8 desiä. Pelkäsin että valuu alareunasta ja nostin täytekulhon pakkaseen noin kymmeneksi minuutiksi. Ehti jo senverran jähmettyä etten enää saanut tasaista pintaa.  Ja taas on spritsailtu..  =DD