Sain miehen serkulta kivan tuntuisen piirakan ohjeen jota tietenkin testasin. En ole mikään hurja raparperin ystävä mutta tämä piirakka vei kyllä kielen mennessään! ;) Ei se Sanna suotta tätä kehunut..
RAHKARAPARPERIPIIRAKKA
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta +
2 dl piimää
1 kananmuna
Täyte:
vajaa litra raparperinpaloja
2 prk rahkaa (2 x 250g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
n. 1/3 muruseosta
Paista pellillä 35-45min. 175c
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja ota toiseen kulhoon 1/3 osa taikinasta. Sekoita 2/3 osaan taikinasta piimä ja kananmuna. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita pohjataikinalle. Lisää lopuksi pinnalle muruseos.
Minulla nämä päivitykset tulee taas jälkijunassa, tämä piirakka on jo aikoja sitten syöty.. mutta jos tätä vielä tekee niin kannattaa valita pieniä raparperinvarsia jotka eivät vielä ole "puutuneet".
Kommentit