Tein aiemmin keväällä masukakun, jonka täytevaihtoehto jäi hieman vaivamaan mieltä. Kokeilin sitten omaan äitienpäiväkakkuuni puolukan ja kinuskin yhdistelmää. Oli kyllä toimiva, vaikka en muuten niin puolukan ystävä olekkaan. 

 

P1120601-normal.jpg

 

Kinuskipuolukkakakku

 

Pohja;

1/2 pakettia Digestive keksejä murskattuna

75 g rasvaa sulatettuna

Sekoita ja painele irtopohjavuuan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

 

Täyte; 

4 dl kermaa vaahdotettuna

1 prk maustamatonta tuorejuustoa

4 dl puolukoita 

5 liivatelehteä

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma sokerien kanssa. Soseuta puolukoita halutessasi esim. sauvasekoittimella. Kiehauta pieni tilkka vettä ja sulata liivatteet veteen. Sekoita kermavaahto, tuorejuusto ja puolukat. Lisää liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

 

Kiille;

3 dl kermaa

2 1/2 dl fariinisokeria

3 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna kattilassa kerma ja fariinisokeri kiehuvaksi ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä ja sekoittele välillä. Kaada varovasti täytteen päälle ja nosta jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. 

Koristele haluamallasi tavalla, minulla tässä suklaarusinoita ja ylijääneitä marsipaanikoristeita.