Kaapissa on ollut jo varmaankin viime syksystä asti pussi muscovadosokeria odottamassa kokeilua ja testausta. Jostakin lehdestä bongasin kivan tuntuisen ohjeen jonka jo ehdin hukatakkin ennen kokeilua joten hieman joutui muistella ja omasta "päästä" soveltaa aineita.
Muffinit tummasta sokerista
Taikina;
100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl muscovadosokeria
n. 2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Täyte;
50 g voita tai margariinia
1 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl omenahilloa
2 pientä omenaa kuutioituna
Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta mutta älä anna sen kiehua.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseosta ja rasvamaitoseosta vaahtoon vuorotellen vähän kerrallaan. Sulata täytteen rasva ja jäähdytä. Sekoita siihen muut täytteen aineet. Laita hieman taikinaa paperivuokaan ja päälle täytettä, lisää loput taikinasta. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 10-12 minuuttia ja jäähdytä. Koristele kermavaahdolla jossa on seassa maustamatonta tuorejuustoa ja nomparelleilla.
Viimeinen päivä osallistua arvontaan täällä!!
Kommentit