Koska jo viikolla söimme tyttären tekemää mansikkakakkua niin tällaisen tein sitten tälle päivälle.
Rapea raparperimarenkitorttu
Pohja;
100 g voita tai margariinia
1 muna
2 keltuaista
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Sulata rasva. Vatkaa muna, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos ja jäähtynyt rasvasula muna-sokerivaahtoon. levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija noin 28 cm)
Täyte;
5 dl (250g) raparperinpaloja
1 rkl perunajauhoja
3/4 tl inkivääriä
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Sekoita raparperinpalat, perunajauho, inkivääri ja sokerit keskenään ja lusikoi täyte tasaisesti taikinan päälle.
Marenki;
2 valkuaista
3/4 dl sokeria
1/2 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri edelleen vatkaten. Levitä vaahto kauttaaltaan piiraan ohueksi peitoksi ja ripottele päälle rouhitut pähkinät. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit