750244.jpg

Koska jo viikolla söimme tyttären tekemää mansikkakakkua niin tällaisen tein sitten tälle päivälle.

Rapea raparperimarenkitorttu

Pohja;

100 g voita tai margariinia

1        muna

2        keltuaista

1 dl    sokeria

2 dl    vehnäjauhoja

2 tl     vanilliinisokeria

1 tl     leivinjauhetta

Sulata rasva. Vatkaa muna, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos ja jäähtynyt rasvasula muna-sokerivaahtoon. levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija noin 28 cm)

 

Täyte;

5 dl    (250g) raparperinpaloja

1 rkl    perunajauhoja

3/4 tl   inkivääriä

1/2 dl  sokeria

1 tl      vanilliinisokeria

Sekoita raparperinpalat, perunajauho, inkivääri ja sokerit keskenään ja lusikoi täyte tasaisesti taikinan päälle.

Marenki;

2        valkuaista

3/4 dl  sokeria

1/2 dl  hasselpähkinöitä rouhittuna

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri edelleen vatkaten. Levitä vaahto kauttaaltaan piiraan ohueksi peitoksi ja ripottele päälle rouhitut pähkinät. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.