Jo pitkään on ollut kokeilulistalla Ullan Superminttu-kakku. Nyt olikin oiva aika kokeilemiseen, koska en halunnut perinteistä kakkua äitienpäiväksi tehdä.
pohja:
- 250 g mintunmakuisia Domino-keksejä
- 100 g voita
täyte:
- 6 dl vispikermaa (laitoin 5 dl)
- 200 g maustamatonta (Viola) tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- ( 2 tl vaniljasokeria)
- 3 rkl minttulikööriä (laitoin minttuaromia muutaman tipan)
- 8 liivatelehteä (laitoin 5, mutta ehkä neljäkin olisi riittänyt)
- 150 g minttusuklaata (Maraboun Minttukrokanttisuklaata)
- vihreää elintarvikeväriä
- Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
- Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. (Minulla jonkin verran isompi Tupperin vuoka) Nosta vuoka jääkaappiin.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
- Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
- Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
- Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.
Suluissa omat muutokset. Kokeilu kannatti, yksi parhaimman makuisia hyydytettyjä kakkuja, joita olen maistanut. Toivottavasti edes etäisesti valkovuokkoja muistuttavat kukkaset ja lehdet marsipaania.
Ja kaikille äideille tietty onnittelut!
Kommentit