Surffailin joskus tammikuussa -07 netissä etsimässä hyvää Juustokakun ohjetta. Löysinkin sellaisen Sekasopan Marien blogista!

Seuraavana päivänä luin Marien blogin varmaan läpi asti  :) Niin jäin koukkuun näihin toinen toistaan ihaninpiin leivontablogeihin!

Olen ihan vasta-alkaja bloginpidossa joten kärsivällisyyttä vaaditaan jotta opin tätä käyttämään, melko korkea oli kynnys aloittaakin. Kannustuksesta iso KIITOS Kirsin Keittiön Kirsille ja Mansikkamäen Ebelle!  :)))718507.jpg

Mangojuustokakku

pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

200g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl kiehuvaa vettä

1-1 1/2dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua

2-3 dl kuohukermaa

kuorrute:

2dl mangososetta (esim piltti tms)

2 liivatetta

2 rkl vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Liota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.

Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.

Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.