Vanha englantilainen pähkinäkakku
2 dl sulatettua voita
4 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 1/2 dl maitoa
3 dl hasselpähkinärouhetta
6 1/2 dl vehnäjauhoja
Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty voi ja maito vuorotellen vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa reilu tunti. Annos on melko iso joten varaa riittävän suuri vuoka.
Kuorrute;
6 rkl ( n. 50 g ) voita
2 rkl sokeria
1 dl kermaa
5 dl tomusokeria
Paahda sokeri. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää paahdettu sokeri kiehuvaan kermaan. Anna jäähtyä. Hiero voi esim. lusikalla vaahdoksi ja lisää seokseen. Sekoita lopuksi sähkövatkaimella tomusokeri joukkoon. Kuorruta jäähtynyt kakku. Kakun voi myös koristella haluamallaan tavalla, esim nomparelleilla.
Tein kaksi näitä kuivakakkuja, äidillä on isoin vuokani lainassa joten tein toisen alumiinivuokaan ja toisen tefloniseen. Aika iso sävyero oli kuorruttamattomilla kakuilla.
Kiitos Leenalle vielä ohjeesta!! =)
Kommentit