Pääsipäs käymään niin hassusti että kermapurkki vanheni jääkaappiin.. Mimmiltä löysin kivan kuivakakun ohjeen johon sain kerman käytettyä. =)
Hapankermakakku
1 lasillinen hapanta kermaa
1 lasillinen munia ( minulla meni lasilliseen 4 kpl munia)
1½ lasillista sokeria
2 lasillista vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
kardemummaa, kanelia ja inkivääriä -> näitä yhteensä noin 2 tl
( tällä määrällä mieto kakku, laita enemmän, jos tykkäät mausteisemmasta kakusta esim 1 tl jokaista, itse laitoin tuon 3 tl )
- munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi
- lisätään kerma ja siivilän läpi kuivat ainekset puuhaarukalla tms. sekoittaen
- paistetaan noin tunti 175 asteisessa uunissa alatasolla.
Tämä on siitä kiva ohje ettei tähän tullut rasvaa ollenkaan, joskus hieman keveämmin! ;D
Kommentit