Pääsipäs käymään niin hassusti että kermapurkki vanheni jääkaappiin.. Mimmiltä löysin kivan kuivakakun ohjeen johon sain kerman käytettyä. =)

1254826551_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hapankermakakku

1 lasillinen hapanta kermaa 

1 lasillinen munia ( minulla meni lasilliseen 4 kpl munia)

1½ lasillista sokeria

2 lasillista vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

kardemummaa, kanelia ja inkivääriä -> näitä yhteensä noin 2 tl

( tällä määrällä mieto kakku, laita enemmän, jos tykkäät mausteisemmasta kakusta esim 1 tl jokaista, itse laitoin tuon 3 tl )

- munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi

- lisätään kerma ja siivilän läpi kuivat ainekset puuhaarukalla tms. sekoittaen

- paistetaan noin tunti 175 asteisessa uunissa alatasolla.

Tämä on siitä kiva ohje ettei tähän tullut rasvaa ollenkaan, joskus hieman keveämmin! ;D