Eilen oli sellainen tilanne että oli pakko leipoa jotakin.. kaapissa ei kuitenkaan ollut kuin ihan perusaineita leivontaan. Muistin sitten että Mimmi oli tehnyt kivan tuntuista omppupiirakkaa johon ei tarvinnut mitään erikoisempia aineita joten eikun uuni lämpenemään! Cool

Omenaneliöt

Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl omenasosetta
4 rkl siirappia
200g sulatettua margariinia

Kuorrutus

50 g margariinia tai voita
4-5 dl tomusokeria
1 rkl omenamehua, sitruunamehua tai muuta vaaleaamehua, maitokin käy

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset sekä omenasose, siirappi ja sulatettu jäähdytetty rasva. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista n. 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kokeile pohjan kypsyys tikulla. Jäähdytä pohja.

Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää joukkoon omenamehu tai muu neste. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjalevyn päälle ja koristele nonparelleilla tms. Anna kuorrutuksen jähmettyä ja leikkaa omenaneliöt halutun kokoisiksi paloiksi.

Ohje kopioitu suoraan Mimmiltä. En saanut tuota kuorrutusta riittämään kunnolla koko piirakan päälle joten jouduin tekemään vielä toisenkin annoksen. Teen tätä toisenkin kerran, tykkäsin kovasti! =) 

Ps. Osaakohan joku neuvoa miten saan tuon fontin muutettua kopioituun tekstiin??